2017. április 9., vasárnap

Halálos Iramban 9-10 : Han visszatérhet a következő részekben?

A sorozat 16 éve és eddig bemutatott hét epizódja során számolatlanul hagyták ott a fogukat jó és rossz szereplők egyaránt a Halálos iramban-filmekben. Jó ízlésre utal, hogy a készítőknek esze ágában sem volt a tragikus hirtelenséggel elhunyt Paul Walker karakterét is ilyen formában kiírni a szériából, és az eddigi nyilatkozatok alapján jó eséllyel nem is kívánják háborgatni Brian békésebb, jó útra tért karakterét.



Szerencsére Chris Morgan, a filmek forgatókönyvírójának legutóbbi nyilatkozata sem az ő személyét érinti, azonban a jelek szerint a sorozat készítői nem csak a kaszkadőrmutatványok és akciók terén kívánják demonstrálni, hogy Dominic világában bármi megtörténhet.
A Michelle Rodriguez által alakított Letty kapcsán a filmek egy alkalommal már bizonyították, hogy a halál még nem feltétlenül az élet vége. Dom kedvesét a negyedik részben látszólag módszeresen kivégezték, hogy aztán az ötödik felvonás slusszpoénjaként újra felbukkanjon, majd a teljes hatodik részt az ő amnéziájára sikerült felfűzni.


Ezúttal azonban egy valamivel meglepőbb haláleset kerülhet zárójelbe, a Tokiói hajsza során az autójában bennégett Han készül ugyanis a visszatérésre. A Sung Kang által alakított karakter halála az idővonalon tett kisebb csavarásnak köszönhetően a hetedik rész elején nyomatékosítást nyer, hogy aztán a Jason Statham által formált gyilkosa utáni hajsza megkezdődhessen. Morgant a Slashfilm riportere kérdezte arról, hogy megfordult-e már a fejében Han valamilyen módon történő újabb szerepeltetése.

"Vicces, hogy ezt kérdezed, mert elég sokat gondolkodtam rajta. Érdekes, hogy ennyire egy hullámhosszon vagyunk. Azt hiszem, a válasszal várnunk kell, majd kiderül. Imádom Sungot, az egyik legkedvesebb ember számomra a Földön."



Ha nem visszaemlékezésekről van szó, nehezen tudjuk elképzelni, hogy térhet vissza a hetedik részben eltemetett karakter, de egyelőre Dom átállásán is csak vakarjuk a fejünket, néhány napig még legalábbis. A széria mindenesetre ezidáig ügyesen választotta le a feleslegesnek bizonyult mellékszereplőket a csapatról, így ha Han valóban feltámad, annak bizonyára komoly jelentősége lesz.

A Halálos iramban 8 a héten debütál a hazai mozikban.



Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése