Nincs minden rendben a Halálos iramban franchise háza táján. A széria, ami 2001-ben indult útjára, hogy aztán 2009-ben, de főleg 2011-ben az ötödik résszel új erőre kapjon, elképesztő összegeket termelt a legutóbbi néhány felvonással, ami alól nem volt kivétel az idei nyolcadik rész sem, de úgy tűnik, ez még nem garancia az olajozott működésre.

Bár a hetedik rész rekordját (1,5 milliárd dollár) nem érte el, a Halálos iramban 8. is képes volt 1,2 milliárdod termelni világszinten. (Érdemes azonban megjegyezni, hogy míg a Paul Walker utolsó feltűnését magáénak tudó Halálos iramban 7. 353 milliót hozott az Államokban, a nyolcadik rész már csak 225 milliót.)

A bevétel azonban nem minden, a filmet ugyanis nem egy botrány övezte. Kiderült, hogy a két húzónév, Vin Diesel és Dwayne Johnson finoman szólva nem ápolnak túl jó viszonyt, Michelle Rodriguez - bár azóta kiengesztelődött - is beszólt a szériának, amiért nem kezeli tisztességesen a női karaktereket, de a legfőbb gondot nem ez jelentette.

A most bejelentett csúszás oka valószínűleg inkább az a bizonyos spin-off lehet, ami Johnson és Jason Statham párosára építene, és bár ezen a ponton csak találgathatunk, nem kizárt, hogy ez a film kaphatja meg a 9. rész eredeti bemutatódátumát, ami 2019. április 19-én esedékes.

Az okoktól függetlenül az már biztos, hogy a Halálos iramban 9. 2020. április 10-én érkezik. A Universal ide eredetileg a Trollok második részét szánta, ami így két hónappal korábban, február 14-én debütál, ami pedig a csúszás mögötti indokot illeti, a Universal valószínűleg hamarosan tiszta vizet önt a pohárba.