2019. május 9., csütörtök

Hoppá, a Universal kipenderítette a Halálos iramban-filmek eddigi producerét

Neal Moritz meghatározó része volt a Halálos iramban-sorozat elmúlt két évtizedének, azonban úgy tűnik, hogy a Universal stúdió megelégelte a producer munkáját, mert azonnali hatállyal eltávolította a franchise éléről.

Már a nyáron mozikba kerülő Halálos iramban: Hobbs & Shaw spinoff stáblistáján sem fog szerepelni Moritz neve, és az elkövetkező produkcióktól is eltiltották, beleértve a Halálos iramban 9-et, aminek pár hét múlva kezdődik meg a forgatása. Mivel a száguldó autókkal és eszement akciójelenetekkel szórakoztató franchise jelenleg körülbelül 5,1 milliárd dolláros összbevételt tudhat magáénak, biztosan nem anyagi okai vannak Moritz eltávolításának. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a stúdió már évek óta viharos viszonyt ápolt a producerrel, a Hobbs & Shaw körüli viták pedig az utolsó cseppet jelentették a pohárban.

A váratlan kirúgás oka valószínűleg ahhoz a perhez köthető, amit Horitz a Universal elnöke, Jimmy Horowitz ellen indított: arra hivatkozva követelt kétmillió dollárt és százalékos részesedést a nyitónapi bevételből, hogy ő volt a Hobbs & Shaw egyik ötletgazdája. De ez csak tényleg hab volt a tortán, hiszen a stúdió már a tervezett profitorientált kifizetési rendszerét sem tudta keresztülvinni Moritzon. Azonban a producertől nem lehet csak úgy megszabadulni, mivel a szerződése kimondja, hogy minden Halálos iramban-filmért megilleti a fizetés, még akkor is, hanem dolgozik rajtuk. Tehát a stúdió egészen biztosan nem spórolási szándékkal rúgta ki Moritzot, ugyanis ezután is kiszámlázzák majd neki a fizetését - csak innentől azért kap pénzt, hogy maradjon távol a franchise-tól.




Ha További filmes/ Játékos/ esetleg érdekes cikkeket olvasnál 
látogass el a IGN Hungary - Magyarország oldalára.






Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése