2016. augusztus 7., vasárnap

Film Története


Dominic „Dom” Toretto (Vin Diesel) és Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) éppen a nászútjukat töltik együtt Havannában, ám Dom hamarosan megtudja, hogy az unokaöccsét, Fernando-t zsarolja az egyik helyi utcai versenyző, Raldo, hogy lerója a tartozását; mivel nem tud fizetni, ezért az autóját akarja elvinni. Dom ekkor megragadja az alkalmat és versenyezni fog Raldoval – autó az autóért díjban. Miután Dom szűken, de megnyeri a versenyt, lehetővé teszi Fernando számára a saját Impala típusú autóját, emellett a helyi férfi tiszteletét is megszerzi. A következő napon Dom találkozik a megfoghatatlan cyberterrorizmussal, Cipherrel (Charlize Theron), aki rákényszeríti a férfit arra, hogy együtt dolgozzon vele.

Nem Sokkal Dom és csapatának találkozása után, akiket a Diplomáciai Biztonsági Szolgálat (DSS) ügynöke, Luke Hobbs (Dwayne Johnson) hívott össze, többek között; Lettyt, Roman Pearcet (Tyrese Gibson), Tej Parkert (Ludacris), és Megan Ramseyt (Nathalie Emmanuel) annak érdekében, hogy segítsenek neki elkötni egy EMP-eszközt Berlin közelében egy katonai bázis területéről. A sikeres művelet végén Dom és Hobbs különválnak a csapattól, majd hirtelen Dom a rossz énjét bemutatva, Hobbst letéríti az útról erős nekiütközéssel, melynek során az autó felborul és a készüléket magával viszi. Hobbs-t letartóztatják és bezárják ugyanabba a magas biztonságú börtönbe, ahová korábban Deckard Shaw-t (Jason Statham) is bejuttatta. Egy provokált börtönlázadást követően, Shawnak és Hobbsnak sikerül kijutni a falakon kívülre, majd a hírszerző Frank Petty (Kurt Russell) és új társa, Eric Reisner (Scott Eastwood) megkéri őket, hogy segítsenek a csapatnak megtalálni és elfogni Dom-ot, valamint Cipher-t.


Deckard feltárja a csapatnak, hogy korábban már találkozott Cipherrel, aki megkérte arra, hogy lopjon el neki egy "éjsötétítő,, eszközt, hogy aztán megszerezhessék az isten szemét, Ramsey programjából, de mivel ő ezt elutasította, a testvérét, Owent vonta bele a tervbe. A csapat együttes erővel megpróbálja nyomon követi Domot és Ciphert a jelenlegi tartózkodási helyükig, de közben váratlanul a duó megtámadja őket és ellopják az isten szemét. A repülőn Dom megpróbálja megtagadni Cipher parancsolatait, ám kiderül, hogy Dom ex-szeretője és DSS ügynöke, Elena Neves (Elsa Pataky) valamint közös kisfiúk, akinek a létezéséről Dom semmit sem tudott, túszként tarja fogva egy üveggel elszigetelt szobában, csak azért, hogy dom továbbra is engedelmeskedjen neki. Elena elmondja Domnak, hogy a baba nem tervezet terhesség következtében született, elakarta neki ezt mondani, miután Lettyvel visszajött a nászútjukból, valamint azt akarja, hogy döntsön a gyermek utónevéről, miután ő már megadta neki a Marcos középső nevet.

Ezt követően Cipher elküldi Domot New Yorkba, hogy visszaszerezze az orosz védelmi-miniszter által tartott nukleáris eszközt. Domnak sikerül egy rövid kis időre a nő szeme elől tévednie, Raldo által összehozott elterelési hadműveletnek köszönhetően, így Dom kihasználhatja az alkalmat, hogy találkozzon és meggyőzze, Deckard és Owen édesanyját, Magdalene Shawt (Helen Mirren) a segítségéért kapcsolatosan. A csapatnak hamarosan sikerül bekerítenie Domot, miután ellopta a nukleáris eszközt, de Domnak sikerül kiszabadulnia a körbekerítésből, majd a folyamat során szemmel láthatóan megöli Deckardot kettő lövéssel. Cipher megkönnyebbíti Dom menekülését a város autonóm autóinak aktiválásával; átprogramozza őket, hogy hatalmas pusztítást okozzon a város egyes területein. Lettynek sikerül megközelíti Domot, de Cipher jobb keze, Connor Rhodes (Kristofer Hivju) észreveszi és majdnem megöli a lányt, mielőtt Dom megmentené őt. A megtorlás után, Cipher megöleti Elenát Rhodessal, Dom szeme láttára.


Ezután Domot Oroszországba küldik, hogy ott használni tudhassák az úgynevezett EMP-eszközt az egyik nukleáris tengeralattjáró letiltására, amely lehetővé teszi Cipher számára, hogy átvegye az irányítást és megpróbálja használni a nukleáris háború indításához szükséges arzenált. Petty által módosított járművekkel ellátott csapat ismét felbukkan, és megtámadják az orosz bázist. Közben Deckard, aki előre megtervezve megjátszotta a halálát Tego Leo (Tego Calderon) és Rico Santos (Don Omar) révén (akiket kivontak Dom korábbi csapatából), Cipher repülőjére infiltrál, hogy megmentse Dom fiát az öccsével, Owennal (Luke Evans), az anyjuk, Magdalene parancsára. Amint Deckard beszámol arról, hogy a baba biztonságban van, Dom hátat fordít a nőnek és megöli Rhodest, bosszút állva Elena haláláért, mielőtt újra csatlakozik a csapathoz. A dühös Cipher elindít egy infravörös hőkövető rakétát Dom irányába, ekkor ő elszakad a csapattól és manőverezve visszavezeti a rakétát egyenesen a tengeralattjáróra, majd felrobban. A csapat a védtelen Dom körül gyorsan kialakít egy járműkből álló blokkot, mellyel megmentik őt a bekövetkező robbanástól. Amikor Deckard elér a repülő elejéhez, szembesül Cipherrel, de ő az ejtőernyőjével elszökik.

Mr. Senki és Kis Senki meglátogatja Domot és a csapatot New York városában, hogy jelezzék, hogy Cipher még mindig menekül. Hobbs-nak felajánlják ismét a DSS munkáját, de ő visszautasítja, mert több időt szeretne együtt tölteni a lányával, Samantával. Deckard ekkor megérkezik a babával és odanyújtsa Domhoz. Dom úgy dönt, hogy a fiának a Brian nevet adja, a barátja és sógora Brian O'conner (Paul Walker) után, majd ünnepelnek.





Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése