2018. október 18., csütörtök

A Halálos Iramban spin-offjának producere beperelte a Universalt

A Hobbs és Shaw producere, Neal Moritz beperelte a Universalt, mivel állítása szerint a stúdió puszta kapzsiságból nem hajlandó kifizetni számára azt az összeget, ami munkálataiért járna neki. Amennyiben tényleg ez a fő ok a bíróság bevonása mellett, meglehetősen sajnálatos esetről beszélhetünk, mivel az úriember már a 2001-es első rész elkészülte felett is bábáskodott (és Vin Diesel egy legutóbbi nyilatkozatában is szuperlatívuszokban beszélt róla).

A probléma alapját egészen pontosan az képezi, hogy ahogy a franchise összes többi részénél, a felek most is szóban egyeztek meg a különböző feltételekről, azonban ezúttal a Universal úgy döntött, hogy ezt kihasználva jóval kisebb juttatásokban részesíti majd Morizot, aki amennyiben nem fogadta volna el a felkínált alkut, mindenestül eltávolították volna a projekt éléről, annak ellenére, hogy egy és fél éven keresztül látta el őket ötletekkel Hobb és Shaw közös kalandja kapcsán.

Ezt figyelembe véve teljesen érthetővé válik Moritz lépése, még ha a rajongók számára elszomorító is lehet, hisz a Halálos Iramban volt az a nagy költségvetésű széria, amire egy ideig úgy látszott, semmilyen botrány vagy nehézség nincs hatással - amúgy is ritka az olyan az Álomgyárban, hogy egy filmes univerzum az ötödik/hatodik része környékén érjen el a csúcsra. Először azonban Paul Walker halála rengette meg alapjaiban a filmes monstrumot, majd a folytatásban Diesel és Dwayne Johnson konfliktusa nehezítette meg a stábtagok életét - ennek a viszálynak az eredménye egyébként a Hobbs és Shaw is.



Ha További filmes/ Játékos/ esetleg érdekes cikkeket olvasnál 
látogass el a IGN Hungary - Magyarország oldalára.





Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése