2019. július 23., kedd

Életveszélyesen megsérült Vin Diesel kaszkadőre a Halálos iramban 9 forgatásán

Még a levegő is megfagyott a Halálos iramban 9. részének forgatásán, amikor Vin Diesel kaszkadőre több mint 9 méter magasból a mélybe zuhant.


A Hetfordshire-i Leavesden stúdiójában folyt éppen az akciófilm forgatása, amikor bekövetkezett a baleset. Az eset után nem sokkal Vin Dieselt is látták, aki teljes sokkban volt. A zuhanás után a forgatást azonnal leállították, a jelenlévő összes stábtagot hazaküldték, mivel mindenki a legrosszabbtól tartott.

Úgy tudni, a kaszkadőr fejjel lefelé esett le a magasból, így komoly fejsérüléssel és további súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

„A kaszkadőr legalább kilenc métert zuhant. Vin Dieselt láttam közvetlenül utána a forgatáson, rendkívül meggyötörtnek tűnt, teljes sokkban volt, a könnyeivel küzdött. Testközelből átélte az egészet" – árulta el az egyik, névtelenségét kérő stábtag.

Miután a hír kitudódott, a Warner Bros Studio is megerősítette, hogy a világhírű színész kaszkadőre megsérült az egyik jelenet forgatása során, s légi úton szállították a Royal London kórházba.

A brit bulvárlapok szerint a jelenetben Diesel karakterének egy tíz méter magas erkélyről kellett kiugrania, amit nem az 52 éves színész, hanem Joe Watts nevű kaszkadőrje csinált meg. Az ugrás közben azonban a biztosítókötél elszakadt, a kaszkadőr pedig fejjel előre csapódott a talajba. A férfi barátnője a Facebookon azt írta, Watts mesterséges kómában van, állapota stabil, de állandó megfigyelés alatt tartják. A forgatást addig nem folytatják, míg a rendőrség be nem fejezi a helyszín vizsgálatát.

Nem ez volt a Halálos iramban című filmek egyetlen forgatási tragédiája: még 2013-ban az egyik rész forgatási ideje alatt elhunyt Paul Walker egy autóbalesetben, barátjával, Roger Rodasszal együtt. Míg Diesel egy korábbi dublőrét, Harry O'Connort megölték a xXx 2002-ben forgatott akciójelenetében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése