2018. augusztus 3., péntek

Jason Statham szerint brutális lesz a Halálos iramban spinoffja

Abban gyorsan megegyezhetünk, hogy a várhatóan 2019-ben érkező Hobbs és Shaw címre hallgató Halálos iramban-spinoffban nem sok esélye lesz a főgonoszoknak: Jason Statham és Dwayne Johnson igazi veteránoknak számítanak az akciófilmek műfajában, és nem igazán volt még olyan jellegű fenyegetés, amivel ne sikerült volna elbánniuk.

Statham például most egy hatalmasra nőtt vízi szörnnyel fog összecsapni a hamarosan itthon is bemutatkozó a Meg - Az őscápában (ami címe és alapkoncepciója ellenére meglehetősen tisztes alkotásnak tűnik), melynek sajtókörútján a jövőre esedékes nagy dobásáról is áradozott egy keveset.


Imádom a Halálos iramban filmeket, mindig jól szórakozom rajtuk, de van egy észrevételem: filmről filmre egyre "szuperhősösebbek" a főszereplők. Dwayne karakterét fejbe vágják egy létrával és mintha meg sem érezné. A kérdésem az lenne, hogy ezúttal egy kicsit reálisabb filmet kapunk?

Statham: A rendező, Dave Leitch jobban szereti a naturalisztikusabb, sötétebb hangulatot, ami szerintem a remekül sikerült Atomszőkéből is maximálisan lejött. Szerintem a film valamelyest el fog ütni a Halálos iramban-franchise eddigi darabjaitól: a karakterek ismerősek lesznek, de az egész meg fog állni a saját lábán is, nem függ majd az anyaszériától. Dave valami nagyon odab*szóssal lepi majd meg a közönséget. Egy zseni a csávó.

Készülsz már a forgatásra?

Statham: Már egy ideje látogatom az edzőtermet és harci képzésre is járok. Hamarosan Londonban utazok, mert ott készítjük elő a film koreográfiáját. Még nem adtam át magam teljesen a dolognak, de tudom, hogy Dave nagyon alapos, tudja, hogy mit csinál. Minden snittet még azelőtt megalkot magának, hogy bármibe is belekezdene. Egyszer amúgy már dolgoztunk együtt, akkor egy rosszfiút játszott, akit kidobok az ablakon, aki alighogy földet ér, már át is gázol rajta egy kocsi.

Azért is tartom remek választásnak a pozícióra, mert kaszkadőrből lett rendező, szóval tudja, mi a dörgés. Ennek nagyon fontos szerepe van a látványvilág megtervezésében, mivel maximálisan fel tud készülni, ami rohadtul jó akciójeleneteket eredményez. Imádom! A legtöbb rendező nem vesződik ilyesmivel, ezért vagy laposak a különböző csörték, vagy kifutnak az időből, mielőtt véghez vihetnék amit akarnak, mivel még az operatőrrel sem beszélik át a dolgokat. Vele ilyesmi nem fordulhat elő.

Dave emellett a karakterekkel is törődik: külön sztoriszálat kap majd a filmbéli anyámmal és nővéremmel való kapcsolatom, ahogy az Idris Elba által alakított főgonosz figurája sem sikkad el, hozzá is fűznek szálak. Dave ezen kívül mindig elérhető, bármilyen ötletünk van, megtudjuk vele beszélni telefonon.

Vanessa Kirby azt mondta néhány hete, hogy hivatalosan még nincs megerősítve a filmben való szereplése, de remélem, hogy végül összejön a dolog. Ja, és azt is említette, hogy Helen Mirren is tiszteletét fogja tenni a projektben.

Statham: Próbáljuk nem teljesen bugyutára venni a figurát, de ez nem azt jelenti, hogy ne komolytalankodhatnánk: például mikor legutoljára láttuk Mirren karakterét, felpofozta Deckardot.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy én szabom meg, milyen hangulata legyen a filmnek, hisz nem én vagyok a rendező, de szerintem Dave is azt szeretné, amit mi mindannyian: legyenek az alkotásban komoly és drámai jelenetek, ugyanakkor maradjon bennünk helye a bohóckodásnak és a nagyon kemény akcióknak. Ezt mind bele akarjuk foglalni a "csomagba", amit a nézők kapnak. Ezért kap Hobbs is egy saját szálat az anyjával és a lányával. Nagyon király dolgokkal lesz tele a film. És k*rva izgatott vagyok emiatt.


A Hobbs és Shaw 2019. július 26-án debütál majd a magyarországi mozikban.



Ha További filmes/ Játékos/ esetleg érdekes cikkeket olvasnál 
látogass el a IGN Hungary - Magyarország oldalára.






Kövess minket a Facebookon vagy Instagramon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése